ElperhofSportief & actief

Fietsen door de Drentsche Aa

In Drenthe biedt het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk de perfecte gelegenheid om een prachtige fietsroute uit te stippelen van af onze camping Elperhof. Verken bijvoorbeeld de schilderachtige schoonheid van de Drentsche Aa en laat u betoveren door het adembenemende landschap. Onderweg heeft u tal van mogelijkheden om te genieten van de lokale bezienswaardigheden, te ontspannen in een gezellig dorpscafé of een pittoresk dorpje te verkennen. Stap op de fiets en ontdek de natuurlijke pracht van Drenthe op uw eigen tempo.

Lees meer

Volg het Pieterpad

Ontdek onze camping, gunstig gelegen aan het beroemde Pieterpad, dat zich uitstrekt van Pieterburen tot aan de St. Pietersberg. Schoonloo markeert het einde van één van de etappes van dit prachtige wandelpad, waardoor onze camping de perfecte tussenstop is voor wandelaars die op zoek zijn naar een comfortabele overnachtingsplaats. Geniet van een welverdiende rust na een dag vol wandelplezier en laat ons uw thuis weg van huis zijn tijdens uw Pieterpad-avontuur.

Lees meer

Wandelen door de wandelprovincie van Nederland

Vanaf de camping loop je zo het bos in voor een ontspannen wandelroute maar ook wat verder van de camping kun je hele mooie wandelroutes vinden. Het gevarieerde landschap zal u verrassen, zo wandelt u van het bos naar de heide of langs een beekje naar een zandverstuiving.

Lees meer

Zwemmen in een meer of zwemparadijs

Naast fietsen en wandelen biedt onze locatie ook de mogelijkheid om te genieten van verfrissende zwemavonturen. Op slechts ongeveer 300 meter van de camping in Drenthe bevindt zich de prachtige Ieberenplas, waar u kunt zwemmen en ontspannen te midden van de natuurlijke schoonheid.  Geniet van een verkwikkende duik en koester u in de prachtige omgeving tijdens uw verblijf bij ons Bij slecht weer kunt u zwemmen in het subtropisch zwemparadijs De Bonte Wever in Assen.

Lees meer

Paardrijden vanaf de camping

Vanaf de camping kunt u een van de ruiterroutes volgen door het bos.

Lees meer

Zwemmen met honden

Ontdek ons prachtige bos- en heidegebied waar honden het hele jaar door welkom zijn! Binnen het losloopgebied mogen honden vrij rondrennen, mits onder appel en met een maximum van 3 honden per begeleider. Verken samen met uw trouwe viervoeter ons uitgestrekte bos- en heidegebied, waar u urenlang kunt wandelen en genieten van de prachtige natuur. En voor de waterratjes onder ons: in de oude zandafgraving bij Ellertshaar zijn honden zelfs welkom om te zwemmen!  Lees meer

Klimpark Grolloo

Zin in een uitdagende activiteit tijdens uw vakantie? Ga dan naar Klimpark Grolloo! Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere zijn zes parcoursen variërend tussen de twee en tien meter hoogte gebouwd. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op u.

Lees meer